Strudel cu mere

de adela1981 in Dulciuri, 24 Feb 2012 | 7571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr aluat foetaj
  • Umplutura:
  • 1 si 1/2 kg de mere  
  • 100-150 gr zahar ( depinde  de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • 80 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura.

Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.  Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.

Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea  vezi foto :) Si asa se procedeaza  sl la cealatta margine. La al doilea strudel am taiat marginile mai inclinate,  vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat.

Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie dintr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.  Iar la strudelul  doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu  deasupra. Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

24.02.2012, 22:34

si eu le-am facut

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:48

Foarte frumoase

irena 1

02.03.2012, 18:00

Excelent!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel